BROODJE KAAS, MAAR DAN FUNKY

Een boterham met kaas is dé lunchklassieker, maar hoeft heus niet altijd zo klassiek te zijn. Wij inspireren je met drie funky variaties vol verrassende smaken. Geniet ervan!

De heilzame Hipster

Zuurdesem met kaas, tuinkers, avocado en wasabimayonaise

2 plakjes Beemsterkaas jong, 2 sneden zuurdesembrood, 1 avocado, 1 doosje tuinkers, 2 eetlepels mayonaise, 1 koffielepel wasabipasta, 1 limoen, peper en zout

2 personen of 2 stuks
Meng 2 eetlepels mayonaise met 1 koffielepel wasabipasta. Pel de avocado en snijd in fijne plakjes. Besprenkel met limoensap (tegen het verkleuren). Besmeer het brood met de wasabimayonaise en beleg met avocado, een plakje Beemsterkaas, een beetje tuinkers.

De frisse New Yorker

Bagel met plakje kaas en flinterdunne appel, komkommer en zure room

2 plakjes Beemsterkaas oud, 2 bagels, ½ appel, ½ komkommer, 1 citroen, 4 steeltjes bieslook, enkele blaadjes munt, 50 g zure room, peper, zout

2 personen of 2 stuks
Hak de bieslook en muntblaadjes fijn. Rasp de schil van de citroen tot je 1 mespunt hebt. Snijd met een mandoline fijne plakjes van de appel en komkommer. Meng de zure room met gehakte bieslook en munt, citroenrasp, peper en zout. Beleg de bagel met de zure roommengeling, plakjes Beemsterkaas, komkommer en appel.

De kruidige Casanova

Ciabatta met plakjes kaas, dragon-pistachepesto en gegrilde courgette

60 g + 2 plakjes Beemsterkaas belegen, 1 grote ciabatta of 2 kleine, 1 courgette, 3 takjes verse dragon, handvol bladpeterselie, 1 teentje knoflook, 60 g pistachenoten, olijfolie, peper en zout

2 personen of 2 stuks
Snij 60 g Beemsterkaas in stukken. Doe de blaadjes van de takjes dragon. Pel de knoflook. Hak de knoflook, de dragonblaadjes, een handvol bladpeterselie, 60 g pistachenoten, de Beemsterkaas en 3 eetlepels olijfolie in de blender fijn. Kruid bij met peper en zout en zet in de koelkast. Snijd met de mandoline of dunschiller fijne plakken van de courgette. Bestrijk de courgette met olijfolie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan en gril hierin de courgette aan beide kanten. Laat afkoelen. Snijd de ciabatta doormidden. Besmeer met de pesto, beleg met plak Beemsterkaas en gegrilde courgette. Garneer met verse dragon.

Liever cheeseburgers om voor te smelten?