Klaar voor een koolstofneutrale toekomst? Doe hier de test

Onderzoek toont aan dat één op vier volwassenen niet weet wat een koolstofneutrale maatschappij juist inhoudt. De helft van de bevolking weet dan weer wel hoe ze kunnen helpen die groene droom waar te maken. En jij? Schuilt er een ecowarrior in jou? Of is er nog werk aan de winkel? Doe snel de test en ontdek hoe ver jouw kennis reikt over klimaatneutraal leven.

Vandaag staan het klimaat en duurzaamheid hoog op de politieke agenda, en dat is maar goed ook. Met de Green Deal wil Europa het eerste klimaatneutrale continent ter wereld worden. Om dit ambitieuze klimaatpact tegen 2050 waar te maken, zetten de Europese lidstaten alles op alles. Zo zal er nog meer geïnvesteerd worden in milieuvriendelijke technologieën en wordt elke industrie ondersteund en begeleid bij innovatieprocessen die bijdragen aan een betere wereld. Er zullen ook schonere, goedkopere en gezondere manieren van privé- en publiek transport georganiseerd worden en de energie-efficiëntie van openbare gebouwen wordt onder de loep genomen. Maar de meest prestigieuze belofte is misschien wel de ambitie om de volledige energiesector koolstofneutraal te maken tegen 2050.

Om die belofte binnen 30 jaar waar te maken is er nog heel wat werk aan de winkel. Maar wat houdt dat nu precies in, een koolstofneutrale energiesector – en bij uitbreiding een koolstofneutrale maatschappij? Uit onderzoek blijkt dat één vierde van de bevolking niet precies weet wat dat inhoudt. De helft van de ondervraagden wist dan weer niet hoe ze hun steentje kunnen bijdragen aan een duurzame, groene samenleving.

Benieuwd naar jouw kennis over groene energie? Doe hier de test en ontdek of jij klaar bent voor een duurzame toekomst.